Torró fluix (de Xixona)

Torró fluix (de Xixona)

Aquest torró se sol fer per Santa Catalina, el 25 de novembre, perquè tengui temps de "suar" l'oli de l'ametlla i estigui a punt de menjar per Nadal.
Plat Galletes, magdalenes i altres dolços
Tipus Thermomix, Cuina mallorquina, Vegetariana, Vegana, Nadal
Temps prep. 30 minuts
Temps total 30 minuts
Quantitat 2 barres

Ingredients

  • 500 g bessó d'ametlla pelada torrada
  • 170 g sucre en pols (en podeu substituir 50 g per mel)

Instruccions

  • Moleu el bessó amb la maquineta de capolar, millor si encara és calent.
  • Mesclau el bessó mòlt amb el sucre en pols i tornau a moldre tot junt amb la maquineta. Normalment s'ha de moldre dues vegades perquè lligui bé.
  • Llavors només l'heu de posar dins motlles forrats de paper sulfuritzat (paper de forn) o de neules de Nadal, pitjant bé el torró. És millor tapar-los també amb un paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli de l'ametlla. Deixau reposar almenys una setmana abans de menjar.

Thermomix

  • Posau les ametlles pelades i torrades dins el tassó (no convé doblar la recepta, que n'hi hauria massa) i programau 10 segons / vel 5.
  • Baixau l'ametlla que s'hagi quedat aferrada pels costats. Afegiu el sucre i programau 1 minut / velocitat 5-10. Si veis que abans d'acabar el minut ja li costa molt rodar, voldrà dir que l'ametlla ja ha amollat l'oli, i ho podeu aturar. Si després del minut encara no és així, programau 30 segons més / velocitat 10, i així fins que quedi lligat. Anau molt en compte de no passar-vos, que llavors seria massa clara, més semblant a una mantega d'ametlles que no al torró.
  • Posau el torró dins els motlles i deixau reposar una setmana abans de menjar.

Notes

Si teniu l'ametlla crua i sense pelar, heu de posar una olla al foc amb aigua. Quan bulli, li tirau el bessó, apagau el foc i ho deixau en remull uns 5 minuts. Llavors colau, pelau el bessó i deixau eixugar dues o tres hores estès damunt d'un pedaç net. Posau el bessó eixut en el forn ja calent a 180º, fins que estiguin daurats.
Si voleu fer el sucre en pols amb la Thermomix, posau el sucre blanc dins el tassó i programau 15 segons / vel 5-10.