Mantega d’ametlla

Mantega d’ametlla

És una mantega emprada sobretot en dietes veganes i paleo. La venen feta, però pot ser mala de trobar, i la preparació amb Thermomix és bastant senzilla, només cal una mica de paciència. 
Plat Bàsics
Tipus Thermomix, Vegetariana, Vegana
Temps prep. 15 minuts
Temps cocció 15 minuts
Temps total 30 minuts
Quantitat 420 g

Ingredients

  • 500 g ametlles pelades crues
  • 1 polset sal (opcional)

Instruccions

  • Si teniu les ametlles torrades podeu botar aquesta passa, que consisteix en torrar-les dins el forn. Encalentiu el forn a 190º i en ésser calent posau-hi una llauna amb els bessons d'ametlla. Anau remenant-los de tant en tant, que quedin torrats per tots els costats. No han de quedar molt torrats (necessiten uns 15 minuts).
  • Posau les ametlles torrades (no cal deixar-les refredar) dins el tassó de la Thermomix, amb la sal si n'hi voleu, i programau 8 minuts. Posau la velocitat 5, al cap d'uns segons passau a 7 i finalment a 10. Cada dos minuts aturau un moment, desferrau la pasta que s'hagi aferrat pels costats i la tapadora i continuau. Al final quedarà com a líquida, però s'espessirà una mica una vegada refredi. 
  • Guardau dins pots de vidre. Es pot conservar bé uns mesos dins la gelera.

Notes

Podeu emprar altres fruites seques per fer mantega, com els cacauets (es difícil trobar una mantega de cacauet sense oli de palma, i cal puntualitzar que no és realment una fruita). Heu de seguir el mateix procediment, només que en el cas dels cacauets els trobareu normalment ja torrats en els supermercats. Si els voleu sense sal segurament haureu de comprar els que venen sense pelar.